♦  GOLONKA
(CENA PODANA ZA 100 G)

 

GOLONKO GOTOWANE  ...........................................................

3,30

GOLONKO GOTOWANE B/K  ...................................................

5,30

GOLONKO PIECZONE  ...............................................................

4,30

GOLONKO PIECZONE B/K  .......................................................

6,30

GOLONKO W KAPUŚCIE  ..........................................................

 

3,10

GOLONKO W WARZYWACH  ..................................................

3,00

GOLONKO PO MYŚLIWSKU  ....................................................

5,50

(Golonko pieczone w sosie grzybowym z żurawiną)

 

 

GOLONKO GOTOWANE Z SOSEM CZOSNKOWYM  ..........

4,00

♦  MIĘSA
(CENA ZA SZTUKĘ)

 

 

ŻEBERKA PODSMAŻANE  .........................................................

14,00

KOTLET Z KURCZAKA  ..............................................................

15,00

FILET Z KURCZAKA  ....................................................................

13,00

KOTLET SCHABOWY  ................................................................

14,00

KOTLET SCHABOWY Z SEREM  ..............................................

17,00

 

 

KOTLET MIELONY                                           9,00        

 

.........................................

 

 

ROLADA WIEPRZOWA  .............................................................

14,00

 


 

 

♦  ZUPY

 

ZUPA POMIDOROWA  ..............................................................

  6,50

ROSÓŁ Z MAKARONEM  ..........................................................

  6,00 

BARSZCZ UKRAIŃSKI  ..............................................................

  8,00

GROCHÓWKA  ............................................................................

  8,00

WODZIONKA + ZIEMNIAKI Z PATELNI  .............................

12,00

ŻUREK WIEJSKI ..........................................................................

  9,00 

(z ziemniakami, jajkiem, kiełbasą)  

 

 ....................................................................

 

ŻUREK ALFA ................................................................................

  9,00 

(Na własnym zakwasie z ziemniakami, białą kiełbasą, czosnkiem i gęstą śmietaną)

 

ŻUREK STAROPOLSKI ..............................................................

10,00

(z ziemniakami, grzybami, boczkiem, szynką, jajkiem)

 

KWAŚNICA NA ŻEBERKACH ..................................................

10,00

♦  PIEROGI I PLACKI

 

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI OKRASZONE BOCZKIEM

 

I CEBULKĄ (8 szt) .................................................................. 

15,00

PIEROGI Z MIĘSEM OKRASZONE BOCZKIEM I CEBULKĄ (8 szt) .. 

15,00

PIEROGI RUSKIE PODSMAŻANE Z CEBULKĄ

 

I ŚMIETANĄ (8 szt) .......................................

16,00

PLACKI ZIEMNIACZANE (3 szt) .............................................

  10,50

PLACKI Z SOSEM CZOSNKOWYM....................................

13,50

PLACKI PO WĘGIERSKU ....................................................... 

20,00

PLACEK ALFA ............................................................................

23,00

(Duży placek ziemniaczany z wyśmienitym gulaszem

z mięsa i warzyw, do tego śmietana i surówka)

 

♦  ZESTAWY OBIADOWE

 

KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, KAPUSTA ZASMAŻANA .......

17,00

GULASZ WIEPRZOWY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA ........................ 

17,00

WĄTRÓBKA DROBIOWA, ZIEMNIAKI, OGÓREK ....................... 

19,00

 

 

KOTLET Z KURCZAKA, FRYTKI, SURÓWKA ................................ 

20,00

KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, KAPUSTA ZASMAŻANA .. 

19,00

KOTLET SCHABOWY,FRYTKI, SURÓWKA .................................

19,00

STEK Z KURCZAKA W SOSIE CZOSNKOWYM, FRYTKI,

 

SURÓWKA ............................................................................................ 

19,00

GOLONKO B/K ok 200g, ZIEMNIAKI ZE SKÓRKĄ,

 

KAPUSTA ZASMAŻANA, MUSZTADRA ......................................... 

18,00  

STEK Z KURCZAKA Z BROKUŁEM I SEREM,

 

FRYTKI SURÓWKA ............................................................................. 

22,00  

 

 

 

 

ROLADA WIEPRZOWA ,KLUSKI Z SOSEM,

 

KAPUSTA CZERWONA ...................................................................... 

25,00

ŻEBERKO, ZIEMNIAKI, KAPUSTA .................................................. 

22,00

POLECAMY RÓWNIEŻ RYBĘ! (CENA ZA 100G) 

 

PSTRĄG SMAŻONY .............................................................................

5,20

♦  DANIA BAROWE

 

  GULASZ WIEPRZOWY…………………………………..12,00

FLACZKI………………………………………………………9,00

FASOLKA PO BRETOŃSKU………………………………9,00

BOGRACZ…………………………………………………..14,00

JAJECZNICA NA BOCZKU I MAŚLE (Z TRZECH JAJ)………..10,00

KIEŁBASA WIEJSKA SMAŻONA Z CEBULKĄ 100G…….4,50  

 

 

 

 

 

 

 

♦  SAŁATKI I SURÓWKI

 

KAPUSTA CZERWONA ............................................................ 

4,50

SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ ............................................. 

4,00

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ .................................... 

4,00

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ ........................................ 

4,00

BURACZKI .................................................................................. 

4,00

MIZERIA ..................................................................................... 

8,00

ZESTAW SURÓWEK ................................................................

6,00

BUKIET WARZYW GOTOWANYCH ..................................... 

8,00

KAPUSTA Z BOCZKIEM .......................................................... 

6,00

KAPUSTA ZASMAŻANA .......................................................... 

5,00

KAPUSTA Z GRZYBAMI ........................................................... 

6,00

♦  DANIA DLA WIELU

 

MICHA ALFA
(DLA OKOŁO DWÓCH –TRZECH OSÓB 80 ZŁ)

 

Golonko pieczone B/K  1 szt, żeberko 2 szt, schab 1 szt, karczek 2 szt, kiełbasa biała 2szt, kapusta zasmażana, ziemniaczki ze skórką, cebulka smażona, smalec, chleb, musztarda,chrzan.

 

UCZTA ALFA
(DLA OKOŁO PIĘCIU OSÓB 140 ZŁ)

 

Golnko gotowane 1 szt, golonko pieczone 1 szt, rolada wieprzowa 2 szt, boczek 4 plastry, pierogi podsmażane mix 12 szt, stek z kurczaka 3 szt, schab 3 szt, musztarda, chrzan, zestaw surówek, smalec, chleb.

 

UCZTA ALFA II
(DLA OKOŁO SZEŚCIU OSÓB 160 ZŁ) (CZAS REALIZACJI OK. 48h)

 

Kiełbasa wiejska 3 szt. podudzie z kurczaka 10 szt, golonko pieczone 1 szt ,schab  2 szt, golonko gotowane 1 szt ,rolada wieprzowa 1 szt, ziemniaki ze skórką, zestaw surówek, musztarda, chrzan, smalec, chleb

 
WIEJSKIE JADŁO ALFA
(DLA OKOŁO SIEDMIU-OŚMIU OSÓB 180 ZŁ)

 

Golonko gotowane 1 szt, golonko pieczone 1 szt, karkówka po wiejsku, kotlet mielony 2 szt, żeberko 1 szt, krupiok 3szt, kiełbasa wiejska 4 szt, kapusta z grzybami, warzywa gotowane, pierogi 10 szt., ziemniaki okraszone boczkiem i cebulą, chleb, smalec, musztarda, chrzan.

 

GOLONKOWA BIESIADA
(DLA OKOŁO 8 OSÓB 200 ZŁ)

 

Golonko gotowane, golonko pieczone, golonko w warzywach, golonko w kapuście, golonko po myśliwsku, golonko w sosie czosnkowym, golonko gotowane B/K, golonko pieczone B/K,

 

TALERZ JARSKI 60 ZL

kapusta zasmażana 400 G, surówki 600 G, ziemniaki gotowane 400 G, frytki 400 G, ziemniaczki ze skórką ok. 350 G, smalec, chleb, musztarda, chrzan.

♦  KORYTA MIĘSNE

 

(DLA  4 - 6  OSÓB – 145 ZŁ)

 

Golonko pieczone 1 szt, Golonko gotowane 1 szt, żeberko wieprzowe podsmażane 2 szt, rolada wieprzowa 2 szt, kotlet schabowy 1 szt,

kotlet z kurczaka 1 szt, karczek pieczony 2 szt

 

(DLA  8 - 10  OSÓB – 290 zł)

 

Golonko pieczone 2 szt, golonko gotowane 2 szt, żeberko wieprzowe podsmażane 4 szt, rolada wieprzowa 4  szt, kotlet schabowy 2  szt,

kotlet z kurczaka 2 szt, karczek pieczony 4 szt

 

(DLA  12 - 15  OSÓB – 435 zł)

 

Golonko pieczone 3 szt, golonko gotowane 3 szt, żeberko wieprzowe podsmażane 6 szt, rolada wieprzowa 6 szt, kotlet schabowy 3  szt,

kotlet z kurczaka 3 szt, karczek pieczony 6 szt

♦  DODATKI

 

ZIEMNIAKI GOTOWANE ..............................................

3,50

ZIEMNIAKI ZE SKÓRKĄ ................................................

4,00

ZIEMNIAKI Z PATELNI ..................................................

5,00

FRYTKI ............................................................................... 

5,00

KLUSKI .............................................................................. 

7,00

 

 

 

 

CHLEB /BUŁKA ................................................................

1,50

MUSZTARDA / CHRZAN ............................................... 

1,50

KETCHUP .......................................................................... 

1,50

MAJONEZ .......................................................................... 

1,50

MASŁO .............................................................................. 

2,00

KEFIR 200 G ......................................................................

3,00

ŚMIETANA 100 G ............................................................. 

2,50

SMALEC 100 G ................................................................ 

5,00

SOS CZOSNKOWY/ PIECZENIOWY 80 G .................. 

3,00

 

 

GOLONKA

MIĘSA

ZUPY

PIEROGI

OBIADY

DANIA BAROWE

SAŁATKI

DANIA DLA WIELU

KORYTA

DODATKI

 

Zamów przez telefon: 32 425 08 08

      © 2016 Bar Alf                                                                                                                                                                            Created by